Skip to main content

Een leuk idee van Klazina om haar zus een schilder-clinic te geven als verjaardagskado bij de Passion Painter. Vrijdagavond om 19:30h arriveerden de dames in mijn atelier (de keuken) voor een schilder-clinic. Met een tas vol spullen.

Ik dacht dat ze zelf alle schilderspullen al hadden meegebracht. Maar bij het uitpakken bleek dat het geen verf en kwasten waren maar….. kaas, worst, bubbeltjes wijn, rose, en overige versnaperingen. De dames hadden er zo te zien erg veel zin in. Maar ja, kunnen ze eigenlijk wel schilderen? En wat zouden ze vanavond willen bereiken?

Na eerst een proost met Prosecco wilde ik weten waarmee de jongedames naar huis wilden gaan die avond. Ze hadden allebei verschillende ideeën hierover en aan de hand van een paar voorbeelden, gevonden op Internet via de Mac en Iphones, kwamen we op de ideeën voor het type schilderij dat we die avond zouden creëren.

The Passion Painter Aanwijzingen over hoe te starten met schilderen. Van grof naar fijn….
De creatieve uitspatting in wording. Hoe krijg ik een kleurige lucht met een dikke zee eronder op doek?
Denk aan het hydrateren 🙂

In 3 gezellige uren ontstonden twee totaal verschillende creatieve uitbarstingen. Jenny en Klazina waren verbaasd en enthousiast over het ontstaan van hun verschillende zeeën. Minuut na minuut kwam er meer detail in de schilderijen en ontstond er een heus kunstwerk.

Gebruikte attributen

  • Gresso
  • Acrylaat verf
  • Kwasten van grof naar fijn
  • Canvas doeken 50×50 cm
  • Potlood
  • Tape
  • Water
Passion Painter

verslint kwasten 🙂

Klazina Een levendig zonnig verhaal vanaf boven gezien. Op een zonnig dag is het goed vertoeven op het strand en in de zee. De met precisie geschilderde minatuur figuurtjes genieten heerlijk van het zonnen, een lekker drankje onder de parasol en natuurlijk een lekker stukje surfen op de golven van de oceaan. Een fantastisch resultaat in minder dan 3 uur geschilderd.
Jenny Creatief met verf kun je wel zeggen. Een grof opgezette zee geschilderd met een paletmes. Je kunt zowaar de golven voelen! De zee heeft haar kleur en smaak te danken aan de creatieve luchten partij waarbij met pastel tinten de wolken zijn aangegeven. In deze fantasie omgeving vliegen twee met precisie geschilderde witte zwanen. Zo’n schilderij verdiend een mooie plek in de woonkamer.
Ook geinteresseerd in een schilder clinic bij de Passion Painter? Neem dan contact met me op.

Leave a Reply